Zprávy

ÚNOROVÉ ZASTAVENÍ V KNIHOVNĚ

Máme za sebou rok 2021, rok plný zvratů a výzev, které jsme společně zvládli. Přežili jsme omezení činnosti knihovny, výdajové okénko i zrušení plánovaných besed se zajímavými lidmi. Můžeme jen doufat, že ten nový rok, rok 2022, bude pro nás i pro vás daleko pozitivnější, a knihovna se bude i nadále moci těšit z vašich návštěv.

Tady mi dovolte uvést několik málo údajů z roční statistiky činnosti knihovny.

V roce 2021 bylo v knihovně zaregistrováno 390 čtenářů (z toho 180 dětí do 15 let), bylo vypůjčeno 19 355 svazků knih a časopisů, a do stálého fondu zakoupeno 288 svazků nových knih za 55 063,- Kč.

Máme únor, za oknem sníh a mráz, ale v knihovně je vždy příjemně. Můžete si tady číst, hrát,    a i jen tak povídat. Takovými stálými návštěvníky jsou děti ze školní družiny, které mimo jiné společně s dětmi i z mateřské školky nám knihovnu proměnily na Zimní království s klouzačkami, koulováním i spoustou veselých sněhuláků. Přijděte a sami uvidíte. A při tom si můžete vypůjčit i nějakou tu pěknou a zajímavou knihu, která tu čeká právě na vás. Vybírat si budete nejen z lednových novinek do stálého fondu, ale také z úplně nového cirkulačního souboru, který právě k nám do knihovny doputoval.

*************************************************************** 


Zaujal vás článek, sdílejte dál: