Akce pro děti

Jak jsme ve Vidči prožili Den s Andersenem

Stalo se už tradicí, že v březnu se v mnohých knihovnách spí mezi knížkami. Děti tak prožívají Noc s Andersenem, kdy si připomenou nejen slavného dánského pohádkáře, ale i jiné oblíbené spisovatele a jejich knížky. My ve videčské knihovně zatím nespíme, ale na pana Andersena nezapomínáme. My s nim  prožíváme celý Den. Letos jsme si zvolili za andersenovský den středu 21. března 2018.

Ten letošní Den s Andersenem prožily děti mateřské školky a školní družiny v duchu kouzelné knihy pana Josefa Čapka „Povídání o pejskovi a kočičce“. Že děti knihu nejen znají a mají ji rády, ale dokázaly ty nejoblíbenější pohádky z ní převyprávět a dokonce i zahrát pro ostatní. Došlo na mytí špinavé podlahy a pečení dortu.Děti si zasoutěžily i zazpívaly. Zahrály si i na pejsky – vyzkoušely si aportování, házení a schovávaní kostiček( za ty se vydávaly barevné kuželky), skládaly obrázky,atd.

Jako památku na tento den si odnášely děti pamětní průkazky a pohlednice s čapkovskou tématikou. Našlo se i něco dobrého na zub.



Zaujal vás článek, sdílejte dál: