Akce pro děti

Odpoledne v knihovně s knihou a perlami

V pátek 7. prosince 2018 odpoledne se v knihovně nejen půjčovaly knihy, ale i zároveň slavilo. Každý, kdo měl zájem a čas, mohl s námi oslavit Den pro dětskou knihu. Přišli malí i velcí, kterým kniha není jen coby doplněk do domácí knihovničky. A jak jsme slavili? No přece s knížkou.

V našem malém knihkupectví si zájemci mohli pro sebe nebo pro své blízké koupit nějakou knihu k Vánocům.

Lovci perel dopluli po roční plavbě do přístavu a pochlubili se úlovkem  knižních perel, které cestou ulovili. Ti nejlepší byli po zásluze odměněni. Nejvíce perel ulovila Lilee Parks, Eva Mertová a Šárka Dobešová. Komu je líto, že se na naši plavbu za perlami v letošním roce nevydal, nemusí byt smutný. V lednu 2019 se koráb s lovci perel opět vydá na knižní moře, aby v listopadu 2019 opět doplul do svého domovského přístavu v naší videčské knihovně.

K dobré náladě slavnostního odpoledne přispěla i návštěva knihovníků z Městské knihovny v Rožnově pod Radhoštěm. Přijeli a přivezli nám dárek v podobě scénického čtení z knihy Kouzelný kalendář aneb Podivuhodné putování do Betléma od Joseina Gaardera, které navodilo pravou předvánoční atmosféru.

A co na návštěvníky čekalo na závěr odpoledne s knihou. Nebyla to knížka, ale korálky a perličky. Každý z nich, malý i velký, si mohl v naši Korálkové dílně pod vedením paní Schwarzové vyrobit třeba korálkovou hvězdičku na stromeček nebo náramek na ruku.

Našli se i  tací, kteří si nechtěli hrát s korálky. Ti si raději prohlíželi nějakou zajímavou knížku nebo zahráli s hračkami. No a maminky si v klidu mohly vypít třeba kávu nebo jen tak si popovídat.

Odpoledne se nachýlilo k večeru, hosté z Rožnova odjeli, hvězdičky byly vyrobeny, perníčky a makovník snědeny. Návštěvníci se začali rozcházet do svých domovů – Den pro dětskou knihu 2018 ve Vidči skončil. A my se můžeme jen těšit na ten další v roce 2019.

Božena Zajícová



Zaujal vás článek, sdílejte dál: