Zprávy

Knihovna hlásí otevřeno!

Zpráva, že knihovna bude mít opět od středy 29. dubna 2020 otevřeno, udělala radost určtě mnohému čtenáři.

Z důvodu opatření proti šíření nákazy koronavirem je však nutné i nadále dodržovat zvýšené hygienické opatření. Proto prosíme čtenáře, aby při návštěvě knihovny nosili roušky a používali desinfekci, kterou najdete při vstupu do knihovny.

Vrácené knihy od čtenářů poputují na 48 hodin do karantény (krabice ve skladu), než je půjčíme dalšímu čtenáři. Čtenáři nebudou moci využívat počítače knihovny k připojení na internet. Veškeré kulturně-vzdělávací programy knihovny jsou do odvolání zrušeny. Možná na podzim bude možné uspořádat další setkání se zajímavými lidmi, jako například odloženou besedu s panem Měrkou o jeho expedici do Nepálu, nebo plánované setkání s Alenou a Jiřím Márovými.

Na co ale nemusíte čekat do podzimu, jsou tři akce, které jsme pro vás měli připraveny v rámci Března –měsíce čtenářů.

Návštěvníci si mohou prohlednout výstavku paličkovaných obrázků , které vytvořila paní Eva Cábová. Zájemci si mohou si vyzkoušet „Rande naslepo s knihou“. Vyberte si knihu, která bude zabalená do neprůhledného obalu a teprve až doma zjistěte, jakou knihu jste si vybrali. Snad vaše rande s knihou dopadne dobře, a kniha vás zaujme. A když ne, můžete knihu vrátit a své štěstí si vyzkoušet znovu.

Na dětské čtenáře čeká plavba za knižními perlami v tradiční soutěži „Lovci perel“, kterou ukončíme v listopadu u příležitosti Dne pro dětskou knihu.

Božena Zajícová



Zaujal vás článek, sdílejte dál: