Zprávy

Prázdninová knihovna

Léto a prázdniny – doba nicnedělání, odpočinku, a cestování.  Jestli nevíte, kterou si přibalit do kufru na vaší dovolenou nebo do tašky k vodě, tak neváhejte a přijděte do knihovny. Tady na vás čeká neskutečné množství krásných, inspirativních i poučných příběhů. A třeba to bude některá z novinek, které k nám doputovaly v červnu a červenci.Holky to někdy nemaj lehký – to říká ve své knize psychiatr Radkin Honzák. Je bláhové si myslet, že náš život řídí rozum. Jsou to emoce, co vedou naše kroky a občas s námi i pořádně lomcují! V rozhovoru s novinářkou Klárou Mandausovou prozrazuje mnoho dalších věcí o lásce, zdraví, vztazích, rodinných vzorcích …

Hluboká modř moře od Marie Lamballe – romantický příběh od autorky známých bestselleru jako je Hortenziová zahrada nebo Venkovské sídlo. Tentokrát vás zavede do nádherné Bretaně.a společně odhalíte tajemství, které se skrývá v zaprášených obrazech.

Milovníkům vaření, pečení i trocha romantiky mohu doporučit další knihu od Julie Caplin. Po Francii a Cukrárně v Paříži se s ní vydáme do Dánska, a tady navštívíme Kavárnu v Kodani. Už jen samotný název knihy je jasně vše říkající. Káva, pečivo, horká čokoláda a dánské Hygge. Po přečtení knihy se ani nedivím, že se o Dánsku říká, že tu žiji nejšťastnější lidé na světě.

K prázdninám patří i trochu toho napětí a dobrá detektivka. Tentokrát zůstaneme doma v Česku.

Dáma v modrem od Nadi Horákové se odehrává v rodinném prostředí majitelů restituovaného panství a vše se točí kolem podvodů s obrazy renomovaného prvorepublikového malíře. Naďa Horáková je autorkou i knihy Falešná kočička. Nevěra, mladé dívky a movití pánové, to vše spojuje tři detektivní příběhy odehrávající se v Brně. Vlastimil Vondruška ve svém detektivním příběhu Ještě že nejsemvrah nás zavede do renezanční Prahy.

Něco málo pro děti i rodiče. Když nebudou chtít děti jít spát, můžete je poslat do hajan s pohádkou.

Třeba jako Zuzana Pospíšilová ve stejnojmenné knize Pohádky do hajan. V její další knize Dědečkovy pohádky zas dědeček, který po celý život ráčkuje, vypráví vnoučatům své vlastní pohádky a příběhy bez R a Ř.

Uspávat děti nebo vnoučata můžete i s básníkem Jiřím Žáčkem a jeho knihou Sedmero pohádek na dobrou.

Toto jen malá ukázka nových knih, které vám nabízí naše knihovna nejen na léto. Úplnou nabídku můžete najít třeba v katalogu na webových stránkách naší knihovny: www.mistni-knihovna-vidce.webnode.cz , nebo nás přímo navštivte a určitě si nějakou knihu vyberete.

******************************************************** 

Jen ještě jedno připomenutí na prázdninovou otevírací dobu knihovny:

Středa :  od 10:00  do 17:00 hodin

Božena Zajícová

článek ve Zpravodaji obce Vidče 7-8/2020



Zaujal vás článek, sdílejte dál: