Akce pro děti

Druháci v knihovně

Pátek 2.října se pro druháky videčské školy stal slavnostním dnem. Byli totiž pasováni na rytíře – čtenáře! Obvykle tomu tak bývá na konci první třídy, ale díky letošní složité „covid situaci si tentokrát děti musely počkat až do třídy druhé.

Letošní pasování se neslo v duch pohádky „O perníkové chaloupce“. Děti se v knihovně setkaly Jeníčkem, Mařenkou a samozřejmě i s čarodějnicí. Ta však nebydlela v chaloupce z perníku, ale v Písmenkové chaloupce. A právě jí i ostatním přítomným měli druháci předvést svou znalost písmenek a čtení, aby pak mohli být slavnostně pasováni na čtenáře-rytíře. Děti měly za úkol přečíst pro ně neznámou básničku, a tak splnit tu pravou čtenářsko – rytířskou zkoušku.  Mohu říci, že v této zkoušce obstáli všichni. Leckterým sice ještě písmenka trochu poskakují a zlobí, ale i tak mohu oznámit, že nám ve Vidči  přibylo 26 nových rytířů-čtenářů, kteří ve slavnostním slibu potvrdili, že se budou ke knížkám vracet, a že je budou chránit a ctít.                                      

Jako upomínku na tento slavnostní ceremoniál si malí rytíři  odnesli Pamětní list, čtenářský průkaz do knihovny a knihu, která byla vydána jen k této příležitosti. Teď již jen zbývá popřát našim nejmenším spoustu čtenářských zážitků. Čtěte s radostí! 


Zaujal vás článek, sdílejte dál: