Akce pro děti

DEN S ANDERSENEM VE VIDČI

Byl pátek 1. dubna a v knihovně jsme uzavřeli březen – měsíc čtenářů poslední akcí, kterou jsme si připravili pro děti. Společně jsme si stejně jako v mnohých knihovnách připomínali výročí narození H. Ch. Andersena a uspořádali Den s Andersenem. Jako téma pro letošní rok jsme si zvolili malíře, ilustrátora a spisovatele Josefa Ladu, protože letos uplyne 135 let od jeho narození a 65 let od jeho úmrtí. A tak jsme se společně s dětmi vydali s kocourem Mikešem po stopách Josefa Lady.

Dopoledne patřilo dětem z mateřské školky, odpoledne pak dětem ze školní družiny. Povídali jsme si, četli z Ladových knih, poslouchali pohádku, skládali puzzle, atd. Na památku našeho setkání si každé dítě odnášelo malou záložku do knížky s kocourem Mikešem, pohlednici a časopis Mateřídouška, pro který právě Josef Lada vymyslel a nakreslil logo.

A protože 1. duben je nejen Apríla, ale i mezinárodní den ptactva, tak došlo i na ně. Pro děti ze školní družiny jsme měli připravený vědomostní kvíz, ve kterém podle určitých znaků a zajímavostí z jejich života měly uhádnout daného ptáčka.
Děti z mateřské školky zas vyrobily a jako překvapení pro knihovnu přinesly sebou barevné ptáčky, kterými společně ozdobíme náš Pohádkovník videčských dětí, stromu u chodníku ke knihovně.

Zaujal vás článek, sdílejte dál: