Informace

PROSINCOVÉ ZPRÁVY Z KNIHOVNY

Máme tady prosinec a advent, který nám připomíná, že brzy budou Vánoce. Je to doba těšení, ale i doba velkého shonu při shánění dárků, předvánočním úklidu, pečení vánočního cukroví. A co tak na chvíli se zastavit, usednout do křesla s hrnkem čaje, myslet na něco příjemného, začíst se do pěkné knížky, nebo jen zavřít oči a číst ušima. Když říkám číst ušima, myslím tím poslech hudby a audioknih. Třeba některou z těch, které do knihovny doputovaly v listopadu coby výměnný soubor. Zájemci si mohou vybírat z pohádek, povídek i detektivek. Stačí jen přijít do knihovny a některou si z nich vybrat. Čekají tu jen na vás.

Knihovna není jen místo, kde se půjčují knihy, ale také místo setkávání, besedování a učení. V pátek 11. 11. 2022 na svátek sv. Martina přišli do knihovny třeťáci z videčské základní školy na povídání o bájných bytostech a pověstech zpod Radhošťě a blízkého okolí.
V úterý 28. listopadu proběhly v knihovně další dvě besedy pro děti. ZAČÍNÁME SE ČTENÍM aneb VĚDÍ DRACI O LEGRACI? To bylo téma besedy pro druháky, která na příkladu neohrožené princezny Táni a smutného draka kladla důraz na hlasité čtení a porozumění textu pomocí rozmanitých otázek, úkolů, předvídání dalšího děje, atd.
Pro šestou třídu byla připravena vzdělávací lekce ČTU, PŘEMÝŠLÍM A BAVÍ MĚ TO, která byla postavena na kritickém čtení beletristického textu a jeho porozumění. Žáci byli vedeni lektorkou, paní Renatou Vinklerovu z rožnovské knihovny, k vyhledávání informací a zajímavých myšlenek, zaujetí stanoviska k nim a vyjádření svého vlastního názoru. Tématem lekce byly postavy a příběhy starých řeckých bájí.


PROVOZ KNIHOVNY O VÁNOCÍCH

středa 22. prosince od 10:00 – 17:00 hod.
Od čtvrtka 23. prosince 2022 do úterý 3. ledna 2023 – ZAVŘENO
Středa 4. ledna 2023 od 10:00 – 17:00 hod.


Na závěr bych vám všem chtěla za sebe i za knihovnu poděkovat za dosavadní přízeň a do roku 2023, ať už bude jakýkoliv, vám přeji vše dobré a to, co byste si přáli sami.

Božena Zajícová



Zaujal vás článek, sdílejte dál: