Akce pro děti

DEN S ANDERSENEM VE VIDČI

V pátek 31. března, kdy v mnohých knihovnách se spalo s panem Andersenem, se videčské knihovně jsme spolu s dětmi zažívali Den s Andersenem. A protože pan Andersen poněkud zaspal, přišla za námi se svými knihami spisovatelky Daisy Mrázková. Jako své pomocníky si za dětmi vzala slona, mravence, medvídka Flóru i zajíčka Jácíčka. Samozřejmě nezapomněla i na kamarádku veverku. Všechno to jsou hrdinové jejich milých knížek
Dopoledne přišly děti z mateřské školky. S beruškami jsme si pohráli s knížkou o medvídkovi Flóře. Medvídka, vyhozeného u popelnice, jsme se ujali, vykoupali a usušili, oblékli, přidali čepici i sluneční brýle. Děti si našly novou kamarádku, která umí číst, hraje s nimi fotbal, nebo jezdí na výlety. Za předškoláky zas zaskočil zajíček Jácíček s kamarádkou veverkou.
Odpoledne se pak děti ze školní družiny seznámily hrdiny dalších knih Daisy Mrázkové. Podle knihy „Co by se stalo kdyby…“ jsme si zkoušeli představit sami sebe coby obry nebo trpaslíky, nebo kam bychom letěli, kdybychom byli letadlo. Při dramatizaci knihy Slon a mravenec jsme se spolu s dětmi zamýšleli nad tím, jak je důležité mít přátelé. A je jedno, jestli jsou velcí nebo malí, a jestli nám občas lezou na nervy. Zkrátka, že je super, že je máme.
Na závěr našeho odpoledního setkání jsme si i trošku připomněli blížící se Velikonoce. A děti se s chutí pustily do luštění velké velikonoční křížovky.



Zaujal vás článek, sdílejte dál: