Akce pro děti

Den s Andersenem ve videčské knihovně

Každoročním vyvrcholením Března – měsíce čtenářů je Noc s Andersenem. Ve videčské knihovně jsme sice nespali, ale společně i s dětmi z mateřské školy a ze školní družiny jsme si v pátek 29. března 2019  užili  Den s Andersenem. Ten letošní Den jsme se věnovali nejen panu Andersenovi, ale hlavně jsme se zaměřili na spisovatele, ilustrátora, novináře a sportovce -pana Ondřeje Sekoru a jeho Ferdu Mravence. 

Společně s dětmi jsme se vypravili do světa brouků, motýlů a jiného hmyzu nejen v knihách Ondřeje Sekory. Povídali jsme si, četli z knih, zpívali písničky o broučcích. Starší děti se pustily i do luštění Broučkovského kvízu.A všude nás provázel Ferda Mravenec, který byl i hlavní hrdina v malé detektivní hře. Ferda se nám totiž rozpadl na kousky a ty se poztrácely po knihovně. Děti kousky musely mezi knihami najít a milého Ferdu pak poskládat do původní podoby.

Na broučky a motýli došlo i v malé malířské dílně, kdy děti připravily spoustu obrázků pro výzdobu našeho Pohádkovníku před knihovnou.



Zaujal vás článek, sdílejte dál: