Zprávy

Listopadové informace z knihovny

Krásný říjen, plný sluníčka a nebe bez mráčků, vybízel k procházkám, výletům a práci na zahrádce. Na čtení moc času nezbývalo. Ale teď nám nastal listopad, měsíc známý svými plískanicemi a syrovinou, která leze za nehty. Nastala doba posezení doma v teple s čajem a dobrou knížkou. Třeba s některou z těch, které do naší knihovny doputovaly spolu s novým cirkulačním souborem z Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně. Stačí jen přijít a nějakou zajímavou knihu si z nich vybrat, vypůjčit a přečíst. 

Pro děti ze školní družiny máme připravené knihy do akce „Společné čtení“ Budeme si společně nahlas číst, povídat a možná i hrát na určitá témata. Listopad jsme věnovali medvědům. Těm velkým i malým, těm pohádkovým i skutečným. 

Koncem listopadu budou ukončeny i dvě literární soutěže pro děti: ­- do domovského přístavu doplují lovci, kteří se od ledna pokoušeli ulovit nějakou tu literární perlu v soutěži „Lovci perel“. Perly spočítáme a nejlepší lovce oceníme u příležitosti Dne pro dětskou knihu, který oslavíme společně v pátek 6. prosince 2019. – 30. listopad je i posledním dnem, kdy mohou děti zaslat své příspěvky do rožnovského kola soutěže „O poklad strýca Juráša“. Vyhodnocení soutěže proběhne v lednu 2020 v Rožnově pod Radhoštěm.

Dále bych chtěla pozvat všechny čtenáře a příznivce na některé akce, které jsme pro vás v knihovně připravili. Ve středu 20.listopadu 2019 v 17 hodin se můžete těšit na už avízované setkání se spisovatelem Jiřím Mičkem. V pátek 6.prosince 2019 budeme pořádat už tradiční Den pro dětskou knihu. Na co se mohou účastníci těšit? Připravujeme malou výtvarnou dílnu, vyhodnocení soutěže Lovci perel a prodej knih v našem miniknihkupectví, které otevřeme ve spolupráci s knihkupectvím Nohavica. Zavítá mezi nás i návštěva z rožnovské knihovny s dárkem v podobě scénického čtení. Ve středu 11. prosince 2019 zavítá opět do naší knihovny známá bylinářka paní Vanda Vrlová. Tentokrát si budeme povídat o Adventu a Vánocích, o zvycích s nimi spojenými. Na pořadu budou také bylinky a osvědčené recepty.

Božena Zajícová

článek ve Zpravodaji obce Vidče


Zaujal vás článek, sdílejte dál: