Akce pro děti

DRUŽINA A VÁNOCE

Středeční odpoledne už tradičně patří dětem ze školní družiny. Někdy jen tak nakouknou, aby zjistily, co je v knihovně nového, zahráli některou z deskových her, nebo si ulovit nějakou knižní perlu do soutěže „Lovci Perel“. Jindy zůstanou na besedu. Témata besed jsou různá.

Tak třeba koncem října jsme si povídali o domácích mazlíčcích – o živých, plyšových i knižních. Své znalosti zvířat a jejich potřeb si děti ověřily i v malém kvízu, který si pro ně připravila paní družinářka Petra Dejmková.

Vánoce a těšení na ně bylo tématem ve středu 24.listopadu. Vedle povídání a čtení z knih na děti čekal opět krátký kvíz, tentokrát přímo vánoční. Na závěr našeho setkání musely děti prokázat i trochu svou zručnost. Jejich úkolem bylo složit si vánoční papírovou lodičku, která by je alespoň v duchu měla dovézt do Vánoc. Směr by jim měl ukazovat čokoládový kapitán Medvídek, pokud ho už nesnědly. 

Těšení se na Vánoce a sníh svědčí i obrázky, které druháčci namalovali a přinesli do knihovny.  Moc se jim podařily, a tak snad nám jeden z autorů dovolí, že právě jeho obrázek knihovně posloužil coby PF na rok 2022.



Zaujal vás článek, sdílejte dál: