Akce pro děti

TÝDEN S ANGLIČTINOU V KNIHOVNĚ

Poslední červencový týden patřil v knihovně dětem a angličtině. Probíhal zde totiž Letní příměstský tábor zaměřený právě na anglický jazyk – SUMMER ENGLISH CAMP 2023.
Počasí sice dětem moc nepřálo, protože sluníčko často střídal déšť, ale jim to moc nevadilo. S chutí se pouštěly do plnění programu tábora, který pro ně vymyslely paní Pavlína a Lilee Parks. Vedle výuky angličtiny, která se jako červená niť táhla děním tábora, děti sbíraly body v malé sportovní olympiádě, za šikovnost při skákání přes švihadlo či chození po laně, pochod na „Zuberák“, aj.. Nesmím zapomenout na oblíbenou diskotéku, kterou si užívali malí i velcí. Ve středu na ně čekala dramatizace pohádky Jak pejsek a kočička pekli dort, kterou jim zahrály, samozřejmě v angličtině, paní Pavlína a Lilee. Zapojila se i knihovna a to postavou zlého psa.
Ve čtvrtek se děti vydaly na výlet do Rožnova. Počasí dětem konečně přálo, sluníčko svítilo, a tak si mohly plně vychutnat nejen pobyt v parku, ale i zmrzlinu před návratem domů do Vidče. Radost jim přinesl i skákací hrad, který na ně čekal v zahradě před knihovnou.
Na pátek, poslední společný den, se děti moc těšily, protože je čekala Honba za pokladem. I když opět pršelo, děti to neodradilo. Oblékly si pláštěnky, nazuly gumáky a pustily se do hledání. Sladký poklad byl nalezen a s chutí sněden. A najednou byl konec. Program byl vyčerpán, body spočítány, vítězové odměněni, tábor končí a děti se začaly loučit. Užily si kouzelný týden, na který budou určitě dlouho vzpomínat a třeba se i těšit na ten příští.
Co říci na závěr. Snad to, že se tady sluší poděkovat všem, kteří přispěli za zdárný průběh Letního tábora pro videčské děti. Poděkovat Obecnímu úřadu za možnost využití multifunkčního hřiště Sahara a prostor knihovny, která se stala základnou tábora, učebnou i čítárnou, hernou i tanečním sálem. A hlavně, poděkovat paní Pavlíně a Lilee Parks, které to všechno pro děti vymyslely a celý týden se o ně perfektně staraly. Bylo to super!!!



Zaujal vás článek, sdílejte dál: