Informace

INFORMACE Z KNIHOVNY

Září bylo pro knihovnu měsícem, kdy začala své služby a prostor poskytovat nejen příznivcům dobrého čtení, ale také těm, kteří se chtějí něco nového naučit. Samozřejmě ne v době, která je určena pro čtenáře.

V pondělí patří knihovna dětem, které mají rády pohyb a hudbu. Začala se tady scházet dětská taneční skupina „Kometka“, která se pod vedením Lilee a Pavlíny Parks učí zvládnout tanečky všech žánrů. Děti se už naučily tancovat Macarenu, Jerusalemu a Kovbojský tanec. Veřejnosti se Kometka poprvé předvedla na Drakiádě.

V úterý a pátek zas knihovnou zní angličtina. Klobouk dolu před těmi všemi, kteří se nebojí usednout si do pomyslných lavic, aby se naučili nebo jen tak oprášili svou angličtinu. V úterý na „zábavnou angličtinu“ chodí děti mateřské a základní školy. A v pátek pak zase přicházejí dospělí na angličtinu pro cestovatele.

Každé páteční dopoledne se do knihovny přikutálelo Bookstartové Klubíčko, které se sebou přineslo pro maminky a jejich ratolesti nejen pohádky a hračky, ale také „Zpívánky s tetou Pájou“. Děti i maminky si společně zpívají, tančí a hrají. Baví se všichni.

Co knihovna připravuje na říjen:
– Burzu vyřazených knih při prázdninové aktualizaci knižního fondu
– Lovci perel se opět vydají na svou pouť za knižním perlami
– vyhlášení dalšího ročníku literárně – výtvarné „O poklad strýca Juráša“ pro žáky základních škol.


Na závěr mi dovolte připomenutí, že knihovna od října obnovila svůj normální provoz. Myslím tím, že si můžete opět přijít vybrat a vypůjčit nějakou pěknou knihu, časopis nebo zajímavou deskovou hru ve středu i v pátek. Těšíme se na vás.

Božena Zajícová



Zaujal vás článek, sdílejte dál: